Тимът от НХЛ Аризона Койотс може да бъде продаден на милиардера Уилям Фоли, информира „Ню Йорк Поуст“. Фоли е потенциален собственик на бъдещ клуб в хокейната лига в Лас Вегас. Включването на този тим в НХЛ се очаква през сезон 2016/17.
 
Сега обаче столицата на хазарта може да се окаже в отбор в най-силното хокейно първенство и по-рано. В подкрепа на тезата за преместването на „койотите“ говори и проблемите, които тимът от Аризона има с град Глендейл, където играе домакинските си мачове.
 
Градската управа иска прекратяването на договора с Аризона Койотс. За целта обаче Глендейл трябва да плати 1,25 милиона долара, тъй като са изтекъл само 3/4 от срока на договора между двете страни. „Койотите“ обаче не са съгласни с такова развитие и искат контрактът да бъде изпълнен. Затова от клуба са завели дело.
 
Информацията за преместването на Аризона Койотс в Лас Вегас обаче беше опровергана от собственика на тима Антъни Льоблан и от комисионера на НХЛ Гари Бетман.
 
„Това е стопроцентова лъжа. Нито една дума в информацията на „Ню Йорк Поуст“ не е вярна“, обяви Льоблан.
 
„Съобщението не отговоря на действителността. Това са сплетни. Аризона Койотс няма да се мести в друг град“, заяви Бетман.