Литекс замина за Латвия, където в четвъртък (2 юли) от 19:00 часа ще играе първи мач от първия квалификационен кръг на Лига Европа срещу Йелгава. Треньорът Красимир Балъков е наказан да не води тима от резервната скамейка, тъй като бе изгонен срещу унгарския Диош Дьор миналия сезон.

"За жалост първият ни официален мач е в Лига Европа. Имаме изиграни няколко контроли, така че кой знае какви големи очаквания нямаме. Имаме очаквания да се представим по възможно най-добрия начин и да постигнем резултат, който да ни успокои за втория мач“, коментира Балъков на Летище София.

"Разучихме добре съперника. Те са изиграли 11 мача в първенството, а ние гледахме десет от тях. Познаваме отбора много добре. Информирали сме футболистите и се надявам да си свършат работата и да се върнем в успех“, допълни наставникът.

"Разбира се, че за тях е плюс, че в момента първенството им върви. Със сигурност то не е по-силно от нашето в България. Факт е, че имат добър ритъм, изиграли са 11 мача, което е предимство. Трябва да се пазим от стандартни ситуации. Техният отбор е много добре сложен физически. Разчитат много на стандартни ситуации“, продължи специалистът.

„От тримата нови за мое съжаление ще играе само един. На другите двама не успяхме да оправим документите. Арсенио е футболистът, който ще играе. Много съм доволен, че те успяха да се интегрират в отбора по най-бързия начин“, каза още Балъков.

"А" ГРУПА, ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА - ЛЯТО 2015

"А" ГРУПА - ПРОГРАМАТА ЗА СЕЗОН 2015/2016