ЦСКА се събра тази сутрин на стадион "Българска армия". Под ръководството на новия треньорски щаб Христо Янев, Владимир Манчев, Ивайло Петров-Пифа и Душко Томаш "червените" потеглиха за първи лагер в Тетевен. В Борисовата градина бе и спортният директор Пламен Марков, който говори пред медиите.

"Планираме да изиграем общо осем контроли. Първите две вече ги знаете - срещу Спартак Плевен (10 юли) и втория отбор на Литекс (14 юли). След това ще търсим съперници, които да отговарят на нашите възможности", заяви Марков.

"В аматьорския футбол договорите на футболистите могат да бъдат максимум за една година. Това е по наредба на футболния съюз. Всеки един сключва аматьорски договор", уточни още директорът.

"Селекцията ще продължи с още няколко човека, с които се говори. Все още се говори с футболисти. Треньорите ще разполагат с 25 състезатели, като 22 от тях ще бъдат полеви играчи", добави още Марков.

"За спокойствие в ЦСКА не може да се говори, целта е връщане в професионалния футбол по най-бързия начин. Най-важното е да се направи боеспособен отбор, който да тръгне с добри игри и победи и по категоричен начин да дадем заявка за незабавно влизане в "Б" група", завърши Пламен Марков.
СТЕФАН РАЛЧЕВ//БЛИЦ