Последните събития около останалия без лиценз за професионалния футбол Локомотив (Сф) показват, че е по-вероятно отборът да продължи съществуването си начисто в “А” окръжна, а не във “В” група. Кандидатите да се захванат с “червено-черния” отбор не желаят да поемат натрупаните задължения. За да се запази настоящият клуб във “В” група, дълговете трябва да започнат да се изплащат и обезпечават. В противен случай няма да е възможно завръщане в професионалните “Б” и “А” група. Над 2 милиона са дължими само на НАП, по данни на лицензионната комисия. А при създаването на нов клуб ще се започне без дългове, но едно ниво по-надолу в аматьорската йерархия - в “А” окръжна група.

Този вариант засега изглежда по-актуален. Най-мрачните прогнози са за изчезване на Локомотив, ако не се появят кандидати да финансират отбора, информира "Труд". Но до такъв краен момент едва ли ще се стигне. Верните запалянковци са готови да изживеят катарзиса и да извървят с тима пътя от аматьорския до професионалния футбол. Има идея и феновете сами да издържат като за начало с по-скромни средства отбор в аматьорските групи.

Досегашният собственик Николай Гигов декларира, че ще прехвърли на своя приемник безвъзмездно името, марката и емблемата на клуба. Те трябва да бъдат променени или модифицирани, ако ще се създава нов Локомотив. До насроченото от сегашното ръководство Общо събрание на 9 юли едва ли ще настъпи голяма яснота за бъдещето. В момента отборът на практика не съществува, тъй като играчите си намериха нови работодатели и на стадиона в кв. “Надежда” не се водят тренировки.