Пътищата на вратаря Емил Петров и Славия се разделиха. БЛИЦ разбра, че стражът днес не е заминал с отбора за лагера в Банско. 31-годишният Петров е имал среща с ръководството на клуба, на която двете страни са преценили, че на този етап за него е по-добре да си пробва късмета на друго място.

Вратарят беше верен на Славия цели 14 години. Именно самоковецът беше футболистът от настоящия състав на Иван Колев, който бе от най-дълго време в клуба. Сега Петров очаква предложения, за да избере къде да продължи кариерата му.

До момента той е пазил вратата единствено на Славия, преди това на Рилски спортист, а през сезон 2005/2006 "белите" го бяха преотстъпили в Спартак (Плевен).

БЛИЦ разбра още, че в Славия ще остане 16-годишният гръцки вратар Антонис Стергиакис, който е на проби. Младокът води подготовка с мъжкия тим, редом до Георги Петков и Марио Кирев, но ще продължи при юношите на "белите".

"Да, договорът ми със Славия изтече и станах свободен агент. Явно така е било писано - след 14 години да се разделим. Желая успех на Славия. От мен няма да чуете лоша дума за клуба. Оставям много приятели в Славия, благодаря за хубавите години в отбора", заяви Емил Петров пред БЛИЦ, потвърждавайки новината ни.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ

"А" ГРУПА, ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА - ЛЯТО 2015

"А" ГРУПА - ПРОГРАМАТА ЗА СЕЗОН 2015/2016