Шампионът на Гърция Олимпиакос запазва мястото си в Шампионската лига въпреки разследването, което се провежда срещу собственика на клуба Евангелос Маринакис, обявиха от УЕФА. По-рано този месец Маринакис получи забрана да се занимава с футбол, но беше пуснат от ареста срещу гаранция от 200 000 евро и трябва да се явява в местно полицейско управление за подпис на всеки 15 дни, докато продължава разследването.

Президентът на Олимпиакос е обвинен в ръководене на престъпна група за залагания, изнудване, подкупи и измами и уреждане на мачове в гръцкия футбол. Олимпиакос се класира за груповата фаза на Шампионската лига, след като спечели титлата в първенството на Гърция през миналия сезон.

"Дисциплинарната комисия на УЕФА е дала временно разрешение на Олимпиакос. В момента в Гърция се води разследване и ситуацията може да се промени. Както всички знаем, разследването може да отнеме известно време, но ние трябва да имаме категорични доказателства. Има правило, което автоматично изключва от турнира клуб, който участва в уреждането на мачове", каза генералният секретар на УЕФА Джани Инфантино. Маринакис вече заяви, че той все още е "основен акционер и гарант за бъдещето на Олимпиакос".