Евдокия Попадинова е много щастлива от факта, че се превърна в първата българска футболистка, която ще играе в английската висша лига за жени. Както вече стана ясно, родената през 1996 година нападателка подписа договор с Бристол Академи.

Националката ни, която досега игра за благоевградския тим Спортика, гори от желание да прославя България на Острова.

"Чувствам се изключително. Изпълни се една моя голяма мечта. Това обаче не можеше да стане факт без това да ми бъде даден път за изява с екипа на Спортика, за което казвам едно огромно благодаря. Благодаря на клуба, на моите съотборнички и треньорите, с които съм работила и които винаги са ме подкрепяли. Благодаря и на Емил Кърцелски, който ме откри за футбола и ми даде път в него. Смятам, че това е пробив не само за мен, но и за Спортика като клуб, където се работи здраво и мисля, че тепърва може да се очаква и други момичета от него да осъществят пробив, както аз. Това е успех и за България. Сега ми остава да се трудя и да се развивам още повече. Това е и стимул да мечтая още повече", коментира пред БЛИЦ щастливата Евдокия Попадинова.

Родената в Хаджидимово нападателка в момента е в България, след като се прибра от Англия, за да подаде документи в НСА, където ще кандидатства именно във футболната катедра. Тя не се плаши от предизвикателството да учи и да играе професионален футбол и е амбицирана да издържи най-напред предстоящия и на 8 юли приемен изпит във висшето спортно училище. След изпитите тя ще лети за Англия, където ще се присъедини към новия си отбор, който започва новия сезон в женската Висша лига на 15 юли срещу миналогодишния шампион Челси.

"Що се отнася до предложения ми договор, не искам да влизам в детайли, а само искам да кажа, че съм доволна от условията по него. Ще продължа да живея в една къща заедно с други момичета от отбора, както бе и по време на пробите. Има предоставени отлични условия не само в битов, но и в спортно-технически план. Базата още веднъж, ще кажа, е перфектна. Доволна съм, че ме приеха много добре и се прави всичко възможно да се чувствам част от един истински колектив. Амбицирана съм за максимална изява и ще чакам своя час. Когато треньорът реши, тогава ще дебютирам", коментира още Евдокия Попадинова, която е единствената чужденка в тима на Бристол Академи.
АЛЕКСАНДЪР МАНДАДЖИЕВ/БЛИЦ


popadinova.jpg


popadinova1.jpg

http://static.blitz.bg/documents/thumbnails/630/201506/20150624.vlzhadgmxa.jpg