Берое отпътува за Литва тази сутрин от летище "София". В четвъртък от 19:00 часа вицешампионите ще излязат срещу Атлантас (Клайпеда) в двубой от първи квалификационен кръг на Лига Европа на стадион „Централен“.

Tреньорът Петър Хубчев поведе със себе си група от 20 футболисти. Сред тях попадна и най-новото попълнение - Том. Бразилският халф, играл за последно в Локомотив (София), успешно беше картотекиран в УЕФА и ще бъде на разположение на наставника.

Берое ще проведе две тренировки на литовска земя. Официалното занимание преди мача ще бъде точно 24 часа преди началото на срещата на същия стадион.

На аерогара "София" Том коментира, че е много щастлив от преминаването в Берое. "Вече тренирам няколко дни с отбора и много се радвам, че дойдох в Берое. Отборът е много добър, работи се на високо ниво. Много съм щастлив. Дано да имаме успехи в Лига Европа. Трябва да се представим добре срещу Атлантас. В първия мач искаме да постигнем един резултат, който ще ни даде спокойствие за реванша", коментира бразилецът.

"Никой не е очаквал ЦСКА и Локомотив (София) да не получат лиценз. Сега първенството ще бъде от 10 отбора. Надявам се Берое да направи много силно представяне през сезона. Мотивиран съм от конкуренцията в Берое. Трябва всеки ден да тренирам здраво и да се боря за място в титулярния състав. Това е добре за целия отбор. Ще давам всичко от себе си", продължи Том.

"Съжалявам за случилото се с Локомотив (София). Съжалявам за привържениците на клуба. Да, феновете са малко, но обичаха много отбора. Пожелавам успех на Локомотив", добави техничарят.

Групата на Берое за гостуването на Атлантас:
Вратари: Благой Макенджиев, Илко Пиргов
Защитници: Иво Иванов, Веселин Пенев, Владимир Зафиров, Георги Динков, Венцислав Василев, Венелин Филипов, Атанас Зехиров
Полузащитници и нападатели: Игор Джоман, Елиаш Да Силва, Евeртон Джилио - Том, Иван Коконов, Георги Божилов, Спас Делев, Стивън Петков, Неманя Милисавлевич, Георги Андонов, Жуниор Мапуку и Станислав Костов

На този етап няма индикации за излъчване от български телевизионен оператор. Първият мач ще бъде предаван онлайн в платформата laola1.tv. Излъчването е безплатно, а срещу абонамент от 4,99 евро за един месец можете да гледате с високо качество и без реклами.

Припомняме, че реваншът в Стара Загора е след седмица – 9 юли от 20 часа на стадион „Берое“.

"А" ГРУПА, ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА - ЛЯТО 2015