"Левски" ще направи нов опит да привлече нападателя Гийон Фернандес. Холандският футболист е основната трансферна цел за подсилване на атаката на "сините". 29-годишният таран беше много близо до трансфер на "Герена" миналата есен, но така и не успя да се разбере с шефовете на клуба относно заплатата, която иска да получава и не подписа договор, макар да мина успешно медицински прегледи. Toгава Георги Иванов обвини Фернандес, че е изнудвал "Левски" за пари, но въпреки това от "Герена" отново се обръщат към тарана.

Сега "сините" ще направят втори опит да привлекат Гийон. Преговорите с него вече са в ход, но отново вървят трудно, тъй като Фернандес има недоверие дали "сините" ще изпълнят обещаните условия като заплата и договор. Очакванията обаче са в близките дни Гийон да пристигне в София на финални разговори с "Левски". В полза на еветуален трансфер е и фактът, че на "Герена" вече пристигна неговият приятел Джереми де Нойер.

Ако "Левски" успее да финализира привличането на Фернандес, това безспорно ще е големият удар в лятната селекция на клуба. За "сините" е изключително важно да вземат класен таран в състава си, какъвто нямат от доста време насам, а Фернандес има достатъчно сериозна визитка, за да има големи очаквания към него.

Гийон Фернандес започва кариерата си в АДО Ден Хааг, с който пробива в професионалния футбол. От 2008 до 2011 година защитава цветовете на Екселсиор. За клуба от Ротердам записва 67 мача и бележи 28 пъти. Това приковава вниманието на Фейенорд, който го купува. За гранда Фернандес записва 28 мача и бележи 7 пъти. През сезон 2013/2014 играе под наем в Цволе (24 мача и 10 гола) в холандското първенство. За последно Фернандес играе за НАК Бреда, записвайки 15 срещи с две отбелязани попадения.

"А" ГРУПА, ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА - ЛЯТО 2015