Най-добрият български тенисист Григор Димитров заяви, че е трябвало просто да си свърши работата срещу аржентинеца Федерико Делбонис, когото надви с 6:3, 6:0, 6:4 в първия кръг на „Уимбълдън”. Българинът призна, че е бил леко нервен в началото на срещата, но като цяло се чувствал неповторимо на този корт.

"Знаех, че просто трябва да изляза и да си свърша работата. Невероятно е да съм отново на „Уимбълдън”. Самото усещане да излезеш на този корт е просто неповторимо. Днес имах труден съперник и доста време за мислене преди мача, който започна сравнително късно. Много неща ми минаха през главата. Опитвах се да съм спокоен. Може би в началото бях леко нервен.Трябваше да наложа моята игра, да бъда постоянен и да се представя на ниво”, сподели след срещата Гришо.

„Доволен съм от цялостното си представяне, защото намерих постоянството в ударите си. Пресилвах форхенда си в някои моменти, но опитвах отново и отново, докато не намерих точната дължина. Смятам, че контролирах мача през цялото време”, допълни българинът.