Миналогодишният полуфиналист Григор Димитров започна участието си на "Уимбълдън" с безапелационна победа срещу аржентинеца Федерико Делбонис с 6:3, 6:0, 6:4. До момента 24-годишният Димитров не бе играл с 24-годишния Делбонис, който заема 73-о място в световната ранглиста.

Българинът и аржентинецът започнаха равностойно, но постепенно Гришо взе инициативата и спечели първия сет с 6:3. Във втората част Димотров стартира с пробив и до края й нямаше никакви проблеми, затваряйки сета на нула. Най-оспорван се оказа третият сет, в който Гришо успя да пробие съперника си едва при 5:4, но веднага затвърди пробива си и триумфира в мача.

Във втория кръг Гришо ще се изправи срещу американеца Стив Джонсън или словака Лукаш Лацко.

ПЪРВИ СЕТ
Съперниците започнаха равностойно, като и двамата тенисисти печелеха подаванията си. В първите пет гейма Димитров и Делбонис спечелиха само четири точки при посрещанията си. Аржентинецът спаси подаването си в оспорвания шести гейм, в който Гришо стигна за първи път до точка за пробив, но не съумя да се възползва от предимството си. Българинът все пак успя да пробие съперника при следващото му подаване в осмия гейм и поведе с 5:3, след което затвори сета в своя полза – 6:3.

ВТОРИ СЕТ
Гришо започна с пробив във втория сет. Аржентинецът сам загуби подаването си с непредизвикана грешка от бекхенд. Той обаче се опита веднага да върне пробива и поведе с 40:15 във втория гейм, но въпреки това българинът направи обрат и спечели подаването си за 2:0 в своя полза. Последва нов пробив за Димитров, който отново го затвърди, а след това проби подаването на съперника и за трети път. Аржентинецът играеше дълбото зад основната линия и грешките бяха неизбежни, а Гришо затвори сета на нула.

ТРЕТИ СЕТ
В началото на третата част Делбонис спечели подаването си, но Димитров набързо изравни без особено напрежение. Двамата продължиха да печелят сервисите си, а българинът направи пробив при 5:4 в своя полза и веднага го затвърди, за да спечели безапелационно с 6:4, а с това и мача.

Григор Димитров – Федерико Делмонис 6:3, 6:0, 6:4