"Постигнахме изключително голям успех в Баку", така коментира второто място на България на първите Европейските игри в Баку треньорът на мъжкия национален отбор по волейбол,  който ни представяше в Азербайджан - Николай Желязков.

"Трикольорите" се прибраха рано тази сутрин от Баку, заедно с последната група български спортисти, участвали в престижния форум.

"Второто място е постижение, защото турнирът в Баку изобщо не беше слаб. Само, ако се погледне в какви първенства играят някои от участвалите състезатели, става ясно, че надпреварата бе много силна и затова сме удовлетворени от постигнатото", допълни селекционерът.

"Най-важното в момента е, че имаме добри състезатели и волейболисти, на които трябва да се погледне в бъдеще. Разполагаме със страхотни момчета в отбора и се надявам те да продължават да развиват потенциала си", изрази своите надежди за бъдещето Николай Желязков.

Волейболистите бяха посрещнати от множество фенове и приятели, както и от Мис национален отбор по волейбол Ваня Запрянова. При пристигането си на летището играчите бяха бурно аплодирани и закичени със зравец, като символ за здраве и много бъдещи успехи.