"В мача с Германия бяхме надиграни спортно-технически", това каза волейболният национал Николай Николов. България загуби с 3:1 от Германия на финала на волейболния шампионат на Европейските игри в Баку.

"Ключовият мач винаги е първият. Първата крачка е най-тежка и видяхте, че беше много труден мач срещу един непретенциозен съперник, но е важно, че успяхме и оттам ни тръгнаха нещата. Така, като връщам, е доста сходна ситуацията с Лондон. В Англия направихме много тежък мач. Всички в колектива ни играеха със страхотно желание и мотивация. За мен това беше ключът за това наше представяне.

В мача с Германия бяхме надиграни спортно-технически. Не може да става дума за умора, напрежение или мотивация, а за спортно-технически аргументи и те просто имаха повече от нас. Направихме много добра сплав между опитни и по-млади момчета, и съм много доволен, че бях част от този отбор. За съжаление много лошо се сгромолясахме миналата година и за мен сега е моментът да се вдигнем по същия начин", каза Николов.