Двама от основните играчи от националния волейболен отбор, който спечели сребърните медали на Европейските игри - Георги и Валентин Братоеви, не влизат в плановете на селекционера Пламен Константинов за двубоите от Световната лига.

Гибона реши към състава му да се присъединят трима от състезателите, които защитаваха екипа на България в Баку. С повиквателни са Тодор Алексиев, Николай Николов и Светослав Гоцев. Тримата летят още тази вечер със самолет за Варна.

Днес е почивен ден за националите след двете победи над Куба от Световната лига, а от утре всички подновяват подготовка за предстоящите домакински двубои с Аржентина. Последните два мача на нашите от Група "С", във втора дивизия на форума, са на 4 и 5 юли, като са в Двореца на културата и спорта във Варна с начален час 20:45.

От разширения състав на националния отбор са освободени Мартин Палийски и Красимир Георгиев. Останалите волейболисти от състава, играл Баку, са пуснати в почивка, като във всеки момент могат да бъдат повикани за подготовка с националния отбор.