Българинът Ясен Петров беше избран за най-добър треньор в за първия полусезон в китайското първенство. Показател за престижността на наградата е наличието в шампионата на известни специалисти като Свен Йоран Ериксон, Луис Фелипе Сколари, Грегио Мансано, Ари Хаан и Филип Трусие.
 
Преди началото на първенството мнозина твърдяха, че воденият от Петров Шъдзяджуан е сред сигурните изпадащи и ще се върне във втора дивизия след само една година в елита. След преполовяването на шампионата обаче тимът на Пловдивския Джанини е в средата на класирането с 20 точки, на девет пред зоната на изпадащите.
 
За силното представяне на Шъдзяджуан, където играе и националът Георги Илиев, е доказателство и равенството 1:1 срещу водения Луис Фелипе Сколари Гуангжоу Евъргранде. Мачът се игра вчера, а Илиев не взе участие. Тимът на Ясен Петров откри в 50-ата минута чрез Мао Джинкинг, но 22 минути след това гостите изравниха с гол на Гао Лин. Гуангжоу Евъргранде е трети в класирането с 31 точки, на две зад лидера Гуоан, воден от Грегорио Мансано. Втори с 32 точки е Шанхай СИПГ, където треньор е Свен Йоран Ериксон.