Ню Йорк Айлъндърс избра под № 172 в шестия кръг на драфта Андонг Сонг. Лотарията за нови играчи в Националната хокейна лига се проведе през уикенда в Сънрайс (Флорида).
 
18-годишният Сонг става първият роден в Китай хокеист, който може да играе в НХЛ. Вероятно причината за избора на Ню Йорк Айлъндърс се крие във факта, че дял в клуба притежава роденият в Китай бизнесмен Чарлз Уанг. Младият хокеист обаче още не се е срещал лично с богаташа.
 
Причината Андонг Сонг да започне да играе хокей е неговата майка. На шестгодишна възраст той бил постоянно болен и майка му решава да го запише да спортува. По това време в Пекин има две зимни пързалки, но нито една от тях няма размерите за хокейно игрище.
 
Четири години по-късно Сонг отива в Канада, за да играе за Оуквил Рейнджърс. На 15-годишна възраст вече е в Ню Джърси и се състезава за Лоурънс Акедъми. Китаецът може да играе като защитник и нападател, но сам твърди, че предпочита отбраната. Стилът му наподобява на бившия шведски защитник на Детройт Ред Уингс Никлас Линдстрьом.