Волейболистите на Аржентина обърнаха като домакини Канада с 3:2 (23:25, 25:15, 21:25, 27:25, 15:6) във втория мач помежду им от 5-ия кръг в Група "С", в която е и България. Така аржентинците дадоха сериозна заявка за финалната четворка на втората дивизия на Световната лига, която ще бъде във Варна.

Най-полезен за аржентинския тим стана Факундо Конте с 15 точки, а Максимилиано Гауна както и влезлите като резерва Лусиано Сорнета и Хосе Луис Гонсалес добавиха по още 10 точки за победата. За канадците над всички бе Кейси Шутън с 24 точки.

"Кленовите листа" завършиха участието си в груповата фаза с 6 победи, 6 загуби и 23 точки, които засега им гарантират първото място и класиране за финалите във Варна. Аржентина има 6 победи и 18 точки, а за последните си два мача гостува на България във Варна. "Трикольорите" са класирани за финалите по право като страна-домакин. През тази година броят победи е основният показател за класиране в Лигата, което означава, че само още една победа на възпитаниците на Хулио Веласко в мачовете срещу България ще им помогне да изместят Канада и да се класират за финалите във Варна.