Бразилия отпадна на четвъртфиналите на Копа Америка. Тимът на Карлос Дунга бе отстранен във второ поредно издание от Парагвай отново на същата фаза и отново след дузпи. Срещата завърши при резулатат 1:1, а при 11-метровите удари „гуараните” надделяха. Робиньо бе точен за Бразилия в редовното време, а Дерлис Гонзалес вкара за Парагвай. При дузпите пък парагвайските играчи показаха по-здрави нерви и с 4:3 продължават напред в турнира, където ще срещнат тима на Аржентина.

Бразилия започна силно мача и след няколко добри атаки откри резултата. В 15-ата минута Дани Алвеш центрира в наказателното поле, където Робиньо от движение засече кълбото в мрежата за 1:0.

Парагвай се втурна да изравнява, но до почивката защитата на Бразилия се справи с опасностите. Второто полувреме започна с нови атаки на парагвайците, които стигнаха до изравняване в 72-ата минута. Тогава Тиаго Силва игра с ръка при борба за висока топка в наказателното поле и съдията без колебание посочи бялата точка. Дерлис Гонзалес пък бе безгрешен от дузпата и направи 1:1.

До края на редовното време Бразилия и Парагвай пропуснаха по едно добро положение и резултатът остана непроменен. По правилата на Копа Америка победителят се определя с директно изпълнение на дузпи, без продължения.

Парагвайците показаха по-здрави нерви при изпълнението на ударите от бялата точка. Бразилците Евертон Рибейро и Дъглас Коста не успяха да реализират, а за „гуараните” неточен бе единствено Роке Санта Круз. Отново младият Дерлис Гонзалес се превърна в герой за своя тим, като хладнокръвно реализира петата дузпа за 4:3 и прати тима си на полуфинал, където съперник ще бъде Аржентина.



barz.jpg