Първите златни медалистки на България от Европейските игри в Баку - Габриела и Стефани Стоеви, обяснимо бяха на седмото небе от щастие след победата на финала в бадминтона на двойки срещу рускините Екатерина Болотова и Евгения Косецкая (21:12, 23:21).

Талантливите състезателки от Хасково говориха веднага, след като се окичиха със златните медали.

"Много добър мач за нас. Поставихме си цел да спечелим златото и я постигнахме. Много се радвам", каза Стефани.

"Не мога да повярвам, че спечелихме. Много съм щастлива и радостна, че постигнахме целта", сподели Габриела.

"Познаваме много добре рускините. Знаехме, че няма да е лесен мач, но преди него направихме тактика с треньора, и мисля, че играхме в правилната стратегия. Дадохме всичко от себе си, бяхме много фокусирани, играхме на 100% и това доведе до успеха", продължи Габриела.

"Преди срещата си казахме, че трябва да им поведем отначалото. И публиката ни помогна да се нахъсаме и да спечелим", каза Стефани.

"За първи път имаме толкова голяма агитка. Искаме да благодарим на всички, на волейболния отбор, който ни подкрепяше. Може би агитката ни допринесе за големия успех, да се успокоим и да знаем, че можем да ги бием", продължи Габи.

"Уникално чувство - да чуеш българския химн", доволна е Стефани.

"Много сме благодарни и много щастливи, че носим първия златен медал", продължи състезателката по бадминтон.

"Ще адресираме успеха към Рио. Сега се фокусираме към другите турнири и се надяваме през 2016 година да можем да се класираме на Олимпиадата", заяви още Стефани.

"Сега е неописуемо, за нас тези Игри са като Олимпийски. Много сме щастливи. Какво си мислихме снощи ли? Чудехме се дали ще можем да ги бием, казахме си, че ще дадем най-доброто от себе си и успяхме", добави Габриела.

 

Габриела и Стефани Стоеви след като спечелиха злато за България в Баку...

Posted by Bulgarian Olympic Team on 27 юни 2015 г.