Българският тенисист Григор Димитров направи впечатление преди няколко дни, след като публикува в социалните мрежи своя снимка, на която виси надолу с главата във влак от лондонското метро. Пред агенция „Ройтерс“ Гришо обеща, че ще покаже гимнастическите си умения на корта, ако на 12 юли спечели „Уимбълдън“.
 
„Ако спечеля, ще застана с главата надолу на корта. Ако достигна до този момент, всеки ще може на живо да види какъв акробат съм. В метрото ми стана скучно и затова се реших на това забавно фото. Това беше добър начин да се разсея“, коментира българският тенисист.
 
„Достигането на полуфиналите на „Уимбълдън“ през миналата година беше един от върховете в кариерата ми. Радвам се, че ще се върна на тревата на „Уимбълдън“, заяви Димитров, който ако и през тази година стигне до полуфиналите може да играе с Новак Джокович.
 
„През миналата година се представих силно. Защо да не повторя това постижение или да направя още една крачка напред? Единственото, което мога да направя е да се боря в мачовете си. Ако го направя успешно, нещата при мен може да се получат“, добави Гришо, който е поставен под № 11 в схемата на „Уимбълдън“.
 
„Единственият човек, който ме поставя под напрежение, това съм самият аз. Фокусирал съм се върху представянето си и работя здраво, за да бъда по-добър всеки път, когато стъпя на корта. С треньора ми Роджър Рашийд сме разработили стратегията си за турнира и се надявам всичко да върви по план. Работихме много и се надявам, че тялото ми ще издържи“, обяви Григор Димитров.
 
„Помня, когато спечелих юношеския турнир. Това ми донесе невероятно усещане, тъй като винаги съм искал да спечеля тази титла. Първата ми мисъл, когато вдигнах купата беше, че искам да стигна до върха на тениса, да печеля важни титли. През миналата година бях много близо. Надявам се, че сега ще се представя още по-добре“, обяви хасковлията, който спечели юношеския „Уимбълдън“ на 16-годишна възраст.