Аржентина се класира на 1/2-финла за Копа Америка. "Гаучосите" отстраниха Колумбия с дузпи, след като в редовното време не успяха да намерят верния път към вратата. При наказателните удари по-точен се оказа мерникът на аржентинците и след 5:4 именно те се класираха за следващата фаза.

Лионел Меси и съотборниците му излязоха с черни ленти на ръцете си в знак на уважение към бащата на легендата Диего Марадона, който почина на 87 години.

Като цяло Аржентина бе по-настоятелния отбор. В средата на първата част Меси пропусна с глава от удобна позиция. Имаше още няколко добри възможности пред колумбийската врата, но Оспина се справяше блестящо. Десет минути преди края и гредата попречи на "гаучосите" да вкарат, след като удар на Николас Отаменди срещна напречната греда.

Малко преди края влезлият като резерва Карлос Тевес създаде суматоха в наказателното поле. Точно преди Лавеци да довкара отбита след негов шут топка, защитник на Колумбия се намеси навременно и не допусна това да се случи.

Така се стигна до 0:0 при последния съдийски сигнал и дузпи, които трябваше да определят кой се класира на 1/2-финал. При тях по-добра точност показаха футболистите на Аржентина, като крайното 5:4 оформи Карлос Тевес.

АРЖЕНТИНА - КОЛУМБИЯ
0:0 (5:4 след дузпи)
0:1 - Родригес
1:1 - Меси
1:2 - Фалкао
2:2 - Гарай
2:3 - Куадрадо
3:3 - Банега
3:3 - Муриел пропуска
4:3 - Лавеци
4:4 - Кардона
4:4 - Билия пропуска
4:4 - Сунига пропуска
4:4 - Рохо пропуска
4:4 - Мурийо пропускa
5:4 - Тевес
Виня дел Мар, „Саусалито”
Съдия: Роберто Гарсия (Мек)
 
argcol.jpg