Мнозина от привържениците на Локомотив (София) недоумяваха защо Димитър Васев държеше на пейката сина си Даниел, който притежава отлична техника и скорост. 21-годишният атакуващ халф е израснал на стадиона в "Надежда", а за него един от най-върлите фенове на "железничарите" Красимир Митов казва: "Дани е страхотен футболист, който след години ще радва локомотивската публика. Познавам го от 3-годишен. Риташе топката на стадиона, а тя беше по-голяма от него".

И на Васев-младши му е болно, че Локомотив (София) беше оставен без лиценз за професионалния футбол. В интервюто, което даде за БЛИЦ, талантът подчерта, че не желае да говорим все едно сме на погребение. Халфът е убеден, че Локомотив (София) ще го има и не изключва вариант след време отново да защитава цветовете на отбора.

- Дани, очаквахте ли да се стигне до този изключително лош сценарий за Локомотив?
- Не, аз лично не очаквах, че така ще се случи. До последно таях надежда, че нещата ще се оправят. Дори не си представях как клуб като Локомотив - с 86-годишна история, с традиции, ще бъде изхвърлен от професионалния футбол. Много сме огорчени, че така се получи, но не всичко зависеше от футболистите и треньорите.
dani_vasev.jpg
- Какво ви казваха от ръководството на клуба?
- По-опитните футболисти бяха уверявани от г-н Гигов, че нещата ще са добре и ще имаме лиценз. Оказа се обаче невярно. Стартирахме подготовка и чакахме.

- Сигурно много те боли за случилото се с любимия Локомотив?
- Да, няма как да го скрия това нещо. На церемонията в сряда, на която феновете ни връчиха медалите и купата за третото място, всички бяхме разстроени. Беше ни много болно и всички бяхме със сълзи на очи. Не искам обаче да говорим все едно сме на погребение.

- Ще го има ли Локомотив (София)?
- Силно се надявам. Дано се намерят и други хора като г-н Иван Василев, които да имат желанието да възродят Локомотив. Това е клуб със славна история, който трябва да бъде в "А" група. Срамно е да е извън елита. Сигурен съм, че Локомотив (София) ще го има. Направихме невероятен сезон, а накрая се оказа, че сме играли за чест и слава. Футболистите и треньорите направихме абсолютно всичко, което се искаше от нас, взехме бронзов медал и сме с равни точки с втория.

- Oткога не си виждал Николай Гигов?
- Нямам престава, може би около два месеца.

- Сега накъде?
- На целия отбор ни се прекратяват договорите и всеки продължава, където прецени за най-добре.

- Получи ли оферти от други клубове?dani_vasev1.jpg
- Да, има интерес от два отбора от "А" група и два от "Б", но още не знам къде ще отида. Искам да благодаря на нашите привърженици, които не ни оставиха нито за миг. Благодаря им, че оценят стореното от нас. Това е показателно за работата на отбора и треньора.

- Трудно ли е треньорът да ти е баща? Димитър Васев вместо да те пуска титуляр, те държеше на пейката...
- Определено. Много по-гадно е баща ти да ти бъде треньор, особено в моя случай. Той е човек с железни принципи и характер. Въобще не се влияе от чуждото мнение, но аз съм радостен от този факт, защото съм научен сам да си постигам целите.

- Васев-старши как е със здравето?
- Вече е по-добре, махнаха му конците след операцията от херния, всичко е наред.

- Има ли вариант двамата да останете в Локомотив (София), но във "В" група?
- За момента не смятам, че има такъв вариант. Поне при мен желанието ми е да продължа да се развивам. Не се знае след време какво ще стане. Никога няма да забравя случилото се в сряда, още съм разочарован, след като феновете ни изпратиха толкова топло и със сълзи на очи. Хубавите неща се случват на тези, които вярват и затова мисля, че нещата ще тръгнат нагоре.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ



lokosf123.jpg