Перу се класира на полуфинал в турнира за Копа Америка. Тимът отстрани на четвъртфиналите изненадата до момента Боливия след успех с 3:1. Голямата звезда на Перу Хосе Паоло Гереро (Фламенго) реализира хеттрик. Почетното попадение за боливийците реализира Марсело Морено. Натурализираният бразилец беше точен от дузпа в 84-ата минута. В спор за място на финала Перу ще се изправи срещу домакина Чили, който снощи елиминира настоящия носител на трофея Уругвай.

Гереро откри резултата в 20-ата минута с глава след перфектно центриране на Хуан Мануел Варгас. Само три минути по-късно бившият нападател на Байерн (Мюнхен) удвои преднината на перуанците. Той се оказа на добра позиция и за втори път простреля стража на Боливия Ромел Кинонез. В самия край на полувремето Джеферсън Фарфан уцели гредата и пропусна да вкара трети гол за Перу.

След почивката футболистите на Боливия заиграха малко по-добре и създадоха няколко ситуации пред вратата на Педро Галесе. Алехандро Моралес и Алсидес Пеня бяха близо до гола, но стреляха неточно. В 74-ата минута грешка в защитата на боливийците позволи на Гереро да оформи хеттрика си, а малко преди края Луис Адвинкула извърши нарушение в наказателното поле и Морено превърна дузпата в гол за крайното 3:1 в полза на Перу.

2.jpg