Шестият в германската Бундеслига за изминалия сезон Шалке 04 обяви официално първи детайли по договора на Жуниор Кайсара. Бразилският бранител пристига от българския шампион Лудогорец и е второто ново попълнение на тима от Гелзенкирхен за следващата кампания след германския младежки национал Йоханес Гайс, привлечен от Майнц за 10 милиона евро.

Контрактът на Кайсара с „миньорите” е за три сезона до лятото на 2018 година. Той ще играе с номер 3 през следващия сезон и ще бъде алтернатива на контузения японски национал Атсуто Учида отдясно на защитата на „кралскосините”.

Клубът от Гелзенкирхен по традиция не обявява трансферните суми, дадени за новите си попълнения, но „Билд” твърди, че Лудогорец получава 6 милиона евро за бразилеца. Първоначално от немския тим не са били съгласни да платят тази сума, но след като са научили и за интерес на носителя на трофея от Лига Европа Севиля към бранителя, са решили да побързат и да финализират сделката.

Така Лудогорец със сигурност чупи рекорда за най-скъп продаден футболист от „А“ група дори и сумата да е малко по-малка от 6 милиона евро. Досега най-скъпият изходящ трансфер в „А“ група бе на Георги Иванов-Гонзо, който през 2002 година премина от Левски в Рен за 4,1 милиона долара, което се равнява на 3,7 милиона евро.

Шалке 04 започва подготовка на 1 юли, като до началото на официалния сезон ще изиграе 5 контроли - с Волфсбергер, Удинезе, Оснабрюк, Порто и Твенте. Между 7 и 10 август Шалке 04 гостува на Дуисбург в първия кръг от турнира за Купата на Германия. Седмица по-късно пък стартира Бундеслигата.