Настоящият собственик на ЦСКА Юлиян Инджов също даде интервю пред агенция БЛИЦ.

- Г-н Инджов, как се стигна до контактите ви с Гриша Ганчев и защо в крайна сметка решихте да не се отказвате от ЦСКА?
- Беше голяма сага. Търсихме най-различни варианти за спасението на ЦСКА. Проведоха се доста срещи, но не се получи. За съжаление проектът Литекс, Гриша Ганчев, Васил Божков се разпадна. Опитахме се да намерим алтернатива на този проект с Николай Гигов, но и този вариант с Локомотив (София) пропадна благодарение на някои заинтересовани хора. Така в крайна сметка се стигна до предложението на г-н Ганчев да продължим по начина, по който той вече представи пред вас. Аз вярвам в неговата добронамереност, защото знам че той има сили и възможности да изведе ЦСКА там, където му е мястото в България и Европа.
- Дали са верни информациите, че в последните години вие сте човекът, който е инвестирал най-много пари в ЦСКА. Говори се за 7 милиона лева?
- Действително заедно с Петър Манджуков инвестирахме доста пари. Впоследствие обаче Александър Томов не оправда нашето доверие и се принуди да прехвърли акциите си към клуба. По тази начин той да обяви личния си фалит в ЦСКА. Ние започнахме да търсим варианти за спасението и ето че го намерихме в лицето на г-н Ганчев.

- Всъщност, смъртта на ЦСКА на 31 март ли започна?
- Смъртта на ЦСКА за мен е започнала от момента, в който задълженията са минали 10 милиона лева. Това рано или късно води до тежко състояние. Само ще спомена, че ние заварихме ЦСКА със задължения над 30 милиона.

- Говори се, всъщност са били 23 милиона?
- Не, те са повече. Когато направихме одит, се установи, че задълженията са в размер на 25 милиона. По непотвърдени данни обаче има още 10 милиона, които не са регистрирани в счетоводството.

- Петър Манджуков ще има ли участие в проекта ви с Гриша Ганчев?
- Не. Той е на преклонна възраст и имам препоръка от негово име да кажа, че направи каквото можа и приветства всеки проект за спасението на ЦСКА.

- Могат ли феновете да бъдат спокойни?
- Да, защото истинският ЦСКА ще оцелее, а това е най-голямата им мечта, независимо че отборът трябва да играе във В група. Предстоят много емоции, докато върнем ЦСКА там, където му е мястото – не само на първото място, но и в Европа.

Гриша Ганчев ексклузивно пред БЛИЦ: Аз и Инджов поемаме истинския ЦСКА