В началото на годината привържениците на ЦСКА мислеха за шампионската титла, но някои от тях нямаха доверие на ръководството. Техните настроения бяха изразени от музиканта Кольо Гилъна: „Всички разбраха: с чичо Лупи няма да станем шампиони... Дано по-скоро Инджови и Манджукови да вземат акциите“.

Подобно настроение цареше и сред част от най-активните млади фенове, които през март делегираха своето доверие на Ивайло Манджуков, Милко Георгиев и Боби Лазаров. Тогава те вярваха, че като се махнат Лупи и Стойчо, животът ще стане по-хубав от песен, а ЦСКА – по-силен от Лудогорец.

Всичко се оказа съвсем различно. Но младежите, типично по младежки, продължаваха да вярват на своите избранници и техните покровители. Очакваха обещания спасителен план с редуциран бюджет, като вместо да се печелят титли, трябваше да се дава път в големия футбол на най-талантливите юноши от школата на червените.
 
Сега вече никой не вярва в светлите планове на Ивайло и Милко, които често са наричани с присмех Милко и Морко. 
 
Младежите, които само преди три месеца вярваха, че Милко и Морко ще възвисят ЦСКА, сега вярват, че най-добре за „червените” е да играят в А окръжна група. Вярват, че това се прави в името на морала и след няколко години ще даде добри плодове.
 
Аз вярвам, че желанията и мечтите на феновете от различните фракции са абсолютно искрени и безкористни и те не могат да си представят, че футболният ЦСКА ще изчезне, така както изчезна баскетболният отбор. Но пътят през А окръжна не само не е път за развитие на талантливи юноши, ами води или до съдба, подобна на тази на червения баскетбол, или до създаване на отбор, който след някоко години ще се лута между А и Б група.
 
А що се отнася до морала – мисля си, че вместо ЦСКА да фалира и новият клуб да играе при аматьорите с бюджет от 3-4 милиона, щеше да е по-морално тези пари да се дадат за погасяване на дълговете. Да де, ама затова трябваше старото дружество да бъде запазено и ЦСКА да се бори както със съперниците си от елитната А група, така и с наследените от „Титан“ задължения.
 
Но пък нали това искаше и лошият Лупи. Какво да се прави тогава?
 
Според мен младежите от различните фен-фракции трябва първо да се вслушат в гласовете на онези, които ги призовават да не прибързват отново с грешки като тази с Милко и Морко и след това да помислят дали със своите действия, няма да обрекат на гибел любимия си отбор. После всичко ще си дойде на мястото...
ВАЛЕНТИН ВАСИЛЕВ