България си гарантира още един медал от Първите европейски игри в Баку. Калина Стефанова стигна до финала на категория до 60 кг на самбото. Още трима българи ще се борят за бронзов медал в други категории.
 
Стефанова започна участието си с победа над испанската Яиса Лопес Хименес с 10:0, а на полуфиналите се справи с румънката Даниела Хондю. В спор за златото българката ще излезе срещу Яна Костенко от Русия.
 
В категория до 74 кг при мъжете Мартин Иванов ще спори за бронз срещу Каха Мамулашвили от Грузия. Той победи гърка Мирманис Илиадис в първия си мач, след това отстрани Жордан Аморо от Франция, но на полуфинала загуби от Амил Гашимов (Азербайджан).
 
Магдалена Върбанова може да вземе медал в категория до 52 кг при жените. В спор за бронза тя ще излезе срещу Сосе Баласанян от Армения. Тя надви Естей Фрикен от Франция в първия си мач, а на полуфиналите загуби от рускинята Ана Харитонова.
 
Ваня Иванова има шанс за бронз в категория до 64 кг. Тя загуби първия си мач срещу Татяна Мацко, но беларуската самбистка я изтегли до мач за отличие, след като стигна до финал в категорията.
 
Други двама българи отпаднаха след поражения в първите си срещи. В категория до 57 килограма при мъжете Борислав Янков загуби от Вахтанги Чидрашвили (Грузия). При 68-килограмовите Габриела Гигова падна от Селин Конде (Франция).