Бразилия победи с 2:1 Венецуела в последния си мач от груповата фаза на Копа Америка и спечели първото място в група "С". Тимът бе без голямата си звезда Неймар, който е наказан, но не е затрудниха срещу своя съперник. Тиаго Силва и Роберто Фирмино отбелязаха двата гола за „селесао”, а Николас Федор бе точен за Венецуела.

Бразилия откри резултата още в 9-ата минута, когато Тиаго Силва бе изпуснат от защитата на Венецуела при центриране от корнер и от воле прати топката неспасяемо във вратата за 1:0.

Кариоките продължиха да натискат своя съперник, но до почивката нов гол не падна. С пропуски през първото полувреме се отчетоха Робиньо, Филипе Луиш и Вилиан.

В 52-ата минута Вилиан проби по лявото крило и центрира към Роберто Фирмино, който само насочи топката в опразнената врата за 2:0.

Едва тогава играчите на Венецуела се пробудиха и на свои ред започнаха да организират атаки. Те обаче бяха спирани от бранителите на Бразилия до 84-ата минута. Тогава удар на Хуан Аранго от фаул бе спасен с мъка от Джеферсън, а при добавката Федор с глава направи резултата 2:1.

Усилията на играчите на Ноел Санвисенте да се доберат до жизненоважното равенство обаче не дадоха резултат и те трябваше да се примирят със загубата, която сложи край на участието им в турнира.

Untitled_2.jpg



Следете с БЛИЦ: Копа Америка 2015