Бившият президент на ЦСКА и БФС Валентин Михов гостува в предаването "Спорт+" по TV+, където коментира случващото се с "армейците".

“Ако трябва да гледам ЦСКА в “А” окръжна група, то все едно ще присъствам на погребение. Васил Божков е достатъчно ерудиран човек. След неговото напускане на клуба преди десетина година аз не видях някой да излезе и да предложи някаква нормална икономическа стратегия за развитието на ЦСКА", каза Михов.

"Много ми се иска да видя някой, който да бъде посочен за виновник за състоянието на клуба. В България никой никога не е виновен за нищо. Това сгрoмолясване на ЦСКА по долните дивизии ще рефлектира върху българския фубол като цяло. Може сега много хора да не го осъзнават, но ще видите какво ще стане. Това е една катастрофа. Може би прекалено късно потърсиха Васил Божков. Да, всички искат да стартират на чисто, да нямат дългове. Да, името на ЦСКА е свято, но в момента е омърсено. И тези, които са го омърсили трябва да им се потърси отговорност, но това няма как да стане в България. Окей, този бутик ЦСКА може да отиде в “А” окръжна група, но да се знае защо и кой е виновен, за да може да си понесе последствията. Много хора се изхвърлиха с бюджети, с премии, със заплати, a можеха спокойно да поемат по един друг път. Да вземат пример от хората в Разград, в Ловеч... Сега всички трябва да се обединим – фенове, акционери, хора, които обичат ЦСКА, защото иначе няма смисъл.

Ако ЦСКА наистина започне от окръжните групи, то сега е моментът Закона за спорта в България да се атакува и да се промени. Да се пусне наредбата за публично-частно партниране. Тази ситуация трябва да се използва, за да се направят промени”, коментира още Вальо Михов.