Пилотът на Макларън Фернандо Алонсо коментира катастрофата с Кими Райконен малко след старта на Гран При на Австрия, когато болидът му се озова върху този на Ледения. Испанецът каза, че е почувствал огромно облекчение, когато е видял, че колегата му е добре.

Според Алонсо Райконен е изгубил контрол над колата при ускорението от завой №2, а той не е имал къде да отиде и го е връхлетял. "Той се пързаляше много на излизане от завой №2. Започна да се поднася, първо отиде вляво, после вдясно. Аз бях вляво и в един момент той изпусна колата и аз бях отгоре. Беше малко странно, защото ако някой те удари в завой, това може да се случи. Но в случая стана при положение, че колите се пързаляха толкова много на 4-а и 5-а предавка на права и беше необичайно. Случи му се на него и аз бях на грешното място", коментира Алонсо.

"Опитах се да изляза възможно най-бързо, за да видя дали е добре. Видях го да изважда волана и почувствах огромно облекчение. Имах късмет, че не го ударих в главата. Натисках спирачките, но колелата ми бяха във въздуха", обясни Алонсо.

"Страшно беше, но по-важното е, че и двамата сме добре", каза още пилотът на Макларън, който премина и през медицинския център, където установиха, че има само натъртване на коляното.