Деница Елисеева загуби от ирландката Кейти Тейлър по точки с 0:3 съдийски гласа от в среща в категория до 60 килограма на турнира по бокс за жени на Европейските игри в Баку. Така българката приключи участието си в игрите. Това бе първото появяване на носителката на бронзов медал от европейското първенство от Букурещ 2014 в Баку. Тя изтегли възможно най-лошия жребий, тъй като ирландката Кейти Тейлър е олимпийска шампионка от Лондон 2012 и настояща световна и европейска шампионка в категория до 60 килограма. Тримата странични съдии от Канада, Азербайджан и Швеция, записаха един и същи резултат: 40:36 точки за ирландката.

Националният ни тим по бокс за жени под ръководството на старши треньора Павел Сяров участва с три състезателки на турнира в Баку и Деница Елисеева е първата отпаднала.

Европейската шампионка Стойка Петрова спечели първата си среща в категория до 51 кг и се класира за четвъртфиналите, а световната шампионка Станимира Петрова ще излезе за първи път на ринга във вторник срещу азербайджанката Ана Алимарданова в категория до 54 кг.