Нико Розберг спечели Гран При на Австрия, записвайки трета победа през сезон 2015 във Формула 1. Пилотът на Мерцедес изпревари съотборника си Люис Хамилтън още на старта на надпреварата на "Ред Бул Ринг" и удържа на напрежението до края. Малко преди финала Розберг се оплака от вибрации в болида, като проблемът не се оказа фатален.

След успеха германецът отново намали аванса на Хамилтън в генералното класиране на само 10 точки след осем състезания. За Нико това е втора поредна победа в Гран При на Австрия.

Опитният Фелипе Маса (Уилямс) зае третото място, а четвърти завърши Себастиан Фетел с Ферари. Валтери Ботас и Нико Хюлкенберг допълниха Топ 6.

Състезанието беше белязано от катастрофа в началото. Замесените в инцидента бяха Кими Райконен и Фернандо Алонсо, които за щастие излязоха невредими от болидите си. След един от първите завои двамата излязоха извън трасето на пистата "Ред Бул Ринг", а Макларанът на Алонсо се озова върху Ферарито на Райконен, което наложи временното прекъсване на надпреварата с жълт флаг и кола за сигурност. Състезанието беше подновено в шестата обиколка.

alonso.jpg

Още на старта Розберг съумя да задмине Хамилтън, който в събота спечели квалификацията и потегли пръв днес. Времето на германеца бе 1:30:16.930 ч., а британецът изостана с 3,8 секунди.

В 39-ата обиколка Хамилтън настъпи бялата линия и получи наказанието от 5 секунди, които се добавят към времето му след края на състезанието. Това още повече усложни задачата на британеца и той не успя да пребори Розберг.

austria_grand_prix.jpg


rosberg_austria.jpg