Уругвай и Парагвай направиха равенство 1:1 в последният си мач от група "В" на Копа Америка. Попаденията в двубоя бяха дело на Хосе Мария Хименес за „урусите” и Лукас Бариос за Парагвай. Точката, която спечелиха и двата тима, им осигури участие в елиминационната фаза на турнира. Парагвай излезе временно на първо място с 5 точки, но и мач повече от Аржентина, докато Уругвай си уреди преминаване напред като един от двата най-добри трети отбори с 4 точки.

Срещата бе на много високо ниво, като двата тима не спираха с атаките към вратите. Едисон Кавани и Ролан тормозеха отбраната на Парагвай, които пък отвръщаха с удари на Бариос и Валдес.

Уругвай излезе напред в резултата в 29-ата минута, когато Санчес центрира от корнер, а в наказателното поле най-високо скочи Хименес и простреля стража на Парагвай.

Минута преди края на първото полувреме при идентична ситуация символичните гости изравниха резултата. Бенитес центрира от корнер, а Бариос с глава направи 1:1.

През второто полувреме и пред двата тима се откриха възможности, но нов гол не падна и срещата приключи при резултат 1:1.