ЦСКА продължава да трови живота на много хора. Свързани с футбола и спорта, свързани и с политиката. Голям трън е в очите на тези, които не го понасят. И с радост днес потриват ръчички, че го изпратиха в “А” окръжна група. Като че ли си отдъхнаха и си казаха: “Най-после, отървахме се, свърши се, закрихме ги.” Част от феновете се оплетоха в гнусната паяжина и паднаха в примамката. Пригласяха дружно на тези, които съставиха плана ЦСКА да го няма, ЦСКА да не пречи. Само че, бъдете сигурни, че тези фенове, които днес бяха на среща и бе взето решение за “А” окръжна, със сигурност не са цялата “червена” общност. Те не са нито легендите на ЦСКА, нито голямата част от фенската маса. Те са представители на фракции, на тези, които диктуват и дирижират събитията в секторите на “Армията”. Точно в техните ръце попадна ЦСКА. Вече няколко часа в социалните мрежи и из фенските среди се разнасят редица въпроси и твърдения относно решеното днес. “Защо една, две или три фракции трябва да решава бъдещето на ЦСКА? (макар те да твърдят, че представляват десетки фенклубове в цялата страна). Защо трябва да ставаме заложници на определен кръг от хора? Какви интереси имат тези фенове, за да го правят това?

Част от недоволните с днешното решение привърженици готвят своите позиции, които съвсем скоро ще излязат на бял свят. Тогава ще се види, че не всички са съгласни и солидарни с днешното решение. Нима има по-безумно решение ЦСКА да заиграе в селските групи?! Щял да бъде пречистен и прероден. Глупости на търкалета. Господа, фенове, които днес взехте това решение, защото вие сте отхвърлили всички други възможни варианти, дори и за “А” група, имате ли гаранция, че след три, четири или пет години ЦСКА ще се върне по-силен в елита и ще бъде евробоец, с каквито приказки ви омайват. Каква е гаранцията, че утре няма да се случи случка и обещанията за милиони бюджет няма да се изпарят във въздуха и благодетелят да погледне към изхода на “Армията”. Нали осъзнавате, че без да получи базите спасителят едва ли ще си мръдне пръста за ЦСКА. А вие мислите ли, че след като ЦСКА “изпържи” държавата с 10-13 милиона лева към НАП същата тази държава ще хариже, ей така, базите?! Има и още много въпроси, които ще задаваме в следващите дни.

Фактът, че ще бъде регистрирано ново дружество ЦСКА, което започва от “А” окръжна група е глупаво и безмислено губене на време (всъщност, май това е целта, някой да закрие и заличи завинаги ЦСКА, пращайки го в бездната без гаранция за някакво бъдеще). След като ще бъде създавано ново дружество, не е ли по-добре то да бъде директно в “А” група. Какъвто вариант има с Гриша Ганчев. Нали така и така ЦСКА ще бъде нов, защо да потъва в блатото, а не бъде силен още сега?! Кой може да вземе историята ви, кой може да отнеме титлите и полуфиналите в Европа, а повалените колоси?! Никой, те завинаги ще останат на ЦСКА, както и днес казаха феновете. Бизнесменът от Ловеч достатъчно доказа, че е готов на всичко, за да получи любовта на сърцето си. Готов е дори да жертва другата си любов – Литекс. Само и само ЦСКА да не е в “А” окръжна. ЦСКА не го заслужава. Опомнете се, има време за изваждането на последен коз, който може да се окаже безценен. Коз за светлото бъдеще на могъщ ЦСКА.
СТОИМЕН РАДЕВ/БЛИЦ