Лудогорец ще изиграе пет престижни контроли по време на лагера в Австрия, който ще бъде между 26 юни и 9 юли. Всички проверки ще бъдат излъчвани пряко по Нова Спорт, съобщиха от клуба.

Ръководството на шампионите обяви пълната програма на лятната подготовка на пресконференция в Смолян. В брифинга участие взеха изпълнителният директор Ангел Петричев, новият старши треньор Бруно Рибейро и вторият капитан на тима Владислав Стоянов.

На 28 юни от 15:30 часа българско време Лудогорец среща завършилия на трето място в руското първенство през последния сезон ФК Краснодар. На 1 юли от 19:00 часа шампионът на България се изправя срещу румънския Университатия Крайова. Следва двубой с носителя на Купата на Русия Локомотив (Москва). Мачът е на 4 юли от 18:30 часа. На 7 юли в 17:00 часа на Лудогорец предстои сблъсък с вицешампиона на Чехия Спарта (Прага), а на следващия ден тимът на Бруно Рибейро ще премери сили с шампиона на Русия Зенит (Санкт Петербург). Мачът е от 19:00 часа българско време. На 9 юли групата на Лудогорец се прибира в България.

Първият спаринг на Лудогорец по време на лятната подготовка е идния вторник (23 юни) в Смолян срещу втородивизионния Верея (Стара Загора). Срещата ще се играе на градския стадион и започва в 10:30 часа.