Колимбия победи Бразилия с 1:0 на Копа Америка и завърза група "С". Хамес Родригес и компания са с три точки на третото място, с колкото е и Бразилия позиция по-нагоре. Лидер със същия актив е Венецуела, който обаче все още не е изиграл втория си двубой - срещу последния Перу. Тази среща е на 19 юни от 2.30 часа сутринта.

Единствения гол на "Монументал Давид Ареяно" в столицата на Чили - Сантяго, отбеляза Джейсън Мурильо в 36-ата минута. Той се възползва от неразбория в наказателното поле на Бразилия и с удар отблизо откри резултата. В 89-ата минута Хамес Родригес беше близо до отбелязване на втори гол във вратата на Бразилия, но ударът му беше отклонен с върха на пръстите от стража на "селесао" Джеферсон.

След последния съдийски сигнал на терена възникна напрежение. Неймар провокативно изстреля топката в гърба на играча на Колумбия Пабло Армеро и беше награбен от съотборниците му. Най-активен в търсенето на справедливост беше Карлос Бака. Реферът реагира като показа червени картони на бразилеца и на Бака.

Успехът на Колумбия над Бразилия е първи от 1991 година насам. Освен това серията на "селесао" от 11 поредни победи бе прекъсната.


БРАЗИЛИЯ - КОЛУМБИЯ
0:1
0:1 Джейсън Мурильо (36)
Сантяго, "Монументал Давид Ареяно"
Съдия: Енрике Осес

bracol.jpg




Следете с БЛИЦ: Копа Америка 2015