След като повече от два месеца новите шефове на ЦСКА отлагаха пресконфернции и сбирки на акционерите и феновете, те отново се опитват да подновят медийните си изяви. От последните интервюта на Юлиан Инджов, Ивайло Манджуков и Милко Георгиев разбрахме, че тяхната визия за ЦСКА е отборът да играе при аматьорите, но те като собственици на най-титлувания български клуб да стопанисват „Армията“ и базата в Панчарево. Така след като досега не направиха нищо, за да може отборът да получи лиценз за елита, тези, които взеха от Александър Томов мажоритарния пакет, показаха каква е била целта на цялата операция. Разбира се, те отправиха внушения, че единственият виновник за това ЦСКА да бъде изваден от "А" група е Томов, но феновете едва ли са забравили пресконференциите на Юлиан Инджов от месец март. На 16 март беше обявено, че от края на същия месец мажоритарният пакет акции преминава в ръцете на новите собственици и затова Инджов обеща, че преди 31 март ще плати всичко необходимо за лиценза за евротурнирите. Тогава той дори постави ултиматум отборът на всяка цена да стане шампион. На 25 същия месец строителният предприемач обеща, че още на другия ден ще плати месечните заплати на футболистите. На другия ден обаче, Инджов се отметна и отказа да плаща както заплатите, така и сумите за лиценза.

Така Лупи трябваше само за няколко дни да събира пари за заплати и да се опитва да запорира имоти за обезпечаване на дълговете към НАП. Тогава новата власт на „Армията“ отказа дори да осигури 10-20 хиляди, за да се плати на оценителите на някои от запорираните имоти, а Милко Георгиев заяви, че те с Ивайло Манджуков се изсмели на Томов. След това, през април и май, новите шефове на ЦСКА не платиха нищо свързано с лиценза, въпреки че точно по същото време някои други клубове успяха да си уредят работите. Заради това УС на "червените" излезе с декларация срещу мажоритарните собственици, но Милко контрира с аргумента, че Търговският закон не задължава собствениците да финансират собствените си дружества. От скромност той не добави, че въпреки тяхното безхаберие, законът не им забранява да поискат и базите на ЦСКА.

Сега някои сравняват положението на "червените" с това през 2008 г., но всъщност нещата са съвсем различни. Сега играчите бягат без клубът да получи и стотинка, а през 2008 г. от трансфери бяха спечелени няколко милиона, с които ЦСКА изплати всичките си задължения. Сега няма нито разговори с БФС за обявената от Лечков възможност за лиценз с „под мониторинг“, нито опити за договаряне с НАП и другите кредитори. През 2008 г. с парите от трансферите бяха изплатени и всички заплати на служителите в клуба, а сега възнагражденията им се бавят с месеци. Впрочем, преди няколко месеца Петър Манджуков демонстрира загриженост за тези хора и заяви, че проблемът е в голямата заплатата на Стойчо Младенов. Него вече го няма, но след напускането му заплати на служителите не се плащат. Заради всичко това сега ситуацията в ЦСКА прилича на кашата забъркана от „Титан“ преди две години, когато играчите пак бягаха без пари, служителите не взимаха заплати, а шефовете казваха, че ще фалират клуба. И въпреки всичко Манджукови и Инджови искат базите, защото щели да дават по четири милиона на отбора, който ще играе в аматьорските групи. Дали има още някой, който да им вярва?
Валентин Василев