Литекс започна с победа предсезонните контроли, надделявайки с 3:2 срещу четвъртия в Кипър Омония (Никозия). С хеттрик в проверката блесна нападателят Бьорн Маарс Йонсен. Мачът се игра на "Царско село", а ловчанлии бяха водени от помощниците на Красимир Балъков - Йончо Арсов и Добри Митов. Старши треньорът се появи в комплекса за второто полувреме на проверката, тъй като се прибра по-късно от Германия. На мача пристигна и наставникът на ЦСКА Любослав Пенев, както и националният селекционер Ивайло Петев.
 
"Оранжевите" поведоха с 3:0 след хеттрик на Йонсен до 49-ата минута, след което тимът от Никозия успя да намали. През второто полувреме за Литекс играха доста младоци, като по този начин средната възраст в тима падна под 20 години.

Ловчанлии излязоха без националните си състезатели, някои от легионерите, както и възстановяващите се от травми футболисти. В състава на Омония пък личаха добре познати имена, минали през родната „А“ група като Джаксън Менди, Кристовао Рамос и Килиан Шеридън.

"Оранжевите" откриха резултата още в първата минута. Йонсен стреля от 20-ина метра и оплете топката в мрежата на гостите. В 26-ата минута норвежецът удвои аванса на Литекс с малко куриозен гол. Той пресира стража Константинос, който изчисти в тялото на нападателя и топката отново се озова в мрежата. Малко след това Красимир Станоев опита силата на удара си от далечна дистанция, но покрай напречната греда.

В 35-ата минута Милчо Ангелов се освободи технично в наказателното поле на Омония, но Константинос показа рефлекс и спаси. В самия край на полувремето вратарят на кипърците се намеси успешно при добра атака на "оранжевите", парирайки шут от близо на младока Александър Георгиев.

Литекс започна мотивирано и след почивката, а в 49-ата минута резултатът набъбна до класическото 3:0 след ново попадение на снажния Йонсен. В ответната атака обаче кипърците намалиха с попадение на Рушияс, възползвал се от грешка на Алекс Конов. В 72-ата Рушияс завърши хладнокръвно опасна атака за Омония, довеждайки резултата до 3:2. Литекс отвърна с топовен изстрел на Тонислав Йорданов покрай сглобката на вратата. В 89-ата минута ловчанлии организираха отлична акция, която Реян Даскалов завърши с удар в напречния стълб.

Литекс - Омония 3:2
1:0 Бьорн Маарс Йонсен (1), 2:0 Бьорн Маарс Йонсен (26), 3:0 Бьорн Маарс Йонсен (49), 3:1 Рушияс (50), 3:2 Рушияс (72)

Съставът на Литекс:
Баривиейра, Стр. Попов, Божиков, Рафа Перес, Горанов, Станоев, Руменов, Десподов, Ал. Георгиев, Ангелов, Йонсен (Конов, Митов, Йорданов, Петров, Даскалов, Здравчев)