Националният ни отбор по волейбол за мъже допусна втора загуба в група "С" от втора дивизия на Световната лига. Нашите момчета отстъпиха с 1:3 (18:25, 19:25, 25:21, 20:25) пред домакина Канада. По този начин серията ни от четири поредни победи беше прекъсната, след като вчера се наложихме с 3:2 над същия съперник в първата от двете срещи в зала "Ийст Линк Арена" в градчето Съмърсайд на остров Принц Едуард.

След това поражение поставаме на второ място с класирането с 10 точки, спечелени след 4 победи и 2 загуби. Канадците пък водят убедително с 18 точки след 5 успеха и 3 поражения. Победата доближи с още "кленовите листа" до Финална четворка на турнира, която ще се проведе във Варна.

Най-резултатен за "лъвовете" беше Мирослав Градинаров с 18 точки. Георги Скримов пък добави 12, а Теодор Тодоров завърши с 10. За домакините Джон Перин наниза 17 точки, следван от Стивън Маршал с 12 и Макс Бърт с 10.

Сега на националния ни отбор му предстои дълго пътуване до Аржентина. Там нашите ще изиграят следващия уикенд два мача срещу домакините.



Следете с БЛИЦ - Световна лига, програма и резултати