Световният шампион Германия очаквано размаза пълния аутсайдер Гибралтар със 7:0 като гост в мач от група “D” на европейските квалификации.

Над всички тази вечер беше Андре Шурле, който се отличи с хеттрик. На два пъти се разписа резервата Макс Крузе, а Месут Йозил асистира за три от головете.

Гостите започнаха без никакво подценяване и още в 10-ата минута спечелиха дузпа, след като Жонас Хектор беше повален в наказателното поле. С изпълнението на наказателния удар се нагърби Бастиан Швайнщайгер. Халфът на Байерн обаче стреля слабо по земя и стражът на домакините Жордан Перес спаси.

В 28-ата минута най-сетне Шурле откри резултата – 0:1. 8 минути по-късно Марио Гьотце се контузи и беше заменен принудително от Крузе. Съпротивата на Гибралтар окончателно рухна веднага след почивката, когато именно резервата покачи на 0:2 след пас на Йозил, а само четири по-късно асистира на Илкай Гюндоган за третото попадение – 0:3.

В 57-ата Йозил подаде на Карим Белараби и той вкара за 0:4, а в 65-ата Шурле се разписа за втори път в мача – 0:5. Въпреки убедителната преднина немците продължиха да нападат.

Бившият нападател на Челси оформи хеттрика си в 71-ата минута, а в 81-ата асистира на Крузе, който фиксира крайното 0:7.
Германия си върна второто място в групата, като вече имат актив от 13 точки и изостава само с една от лидера Полша.

Гибралтар остана на последното място без точков актив и с голова разлика от 1:34. Дебютантът има шест загуби.