Отборът на Полша разгроми Грузия с 4:0 в европейска квалификация от група D. С успеха момчетата на селекционера Адам Навалка запазиха аванса си пред Германия във временното класиране. "Дружина полска" има 14 точки, а бундестимът е с 11, но и с мач по-малко. 

Съпротивата на гостите издържа един час, преди да рухне напълно под бурните атаки на домакините. В герой на мача се превърна Роберт Левандовски. Звездата на Байерн (Мюнхен) записа хеттрик, като любопитното е, че трите гола паднаха в рамките на 4 минути (89, 90+2, 90+3).

Аркадиуш Милик беше автор на първото попадение в 62-ата минута. 

Ейре и Шотландия завършиха 1:1 в Дъблин в друг сблъсък от групата и така взаимно си попречиха на амбициите за класиране на Евро 2016. Дарил Мърфи стреля с глава в 38-ата минута след центриране от корнер и вратарят на Шотландия изби. При добавката обаче Джонатан Уолтърс вкара от близка дистанция за 1:0. В 49-ата минута Шон Малоуни получи топката пред наказателното поле и стреля фалцово. Топката рикошира в гърба на Джон О'Шей и влезе в мрежата за 1:1. Попадението беше записано като автогол на ирландеца.