Димитър Бербатов коментира актуални теми в българския футбол. След като заяви подкрепата си към Васил Божков и действията му свързани с ЦСКА, нападателят говори и по други теми.

Бербатов коментира в интервю пред "24 часа" скандала между четвъртите в света след смяната на Любослав Пенев като национален селекционер: "Беше смешно-тъжно-трагична ситуация. Да, приятелства се рушат, правят се нови. Хората се разделят и събират. Понякога има риск да се скараш с приятели, с които сте постигнали много заедно, но да се вадят на публично място такива неща, не знам дали трябва да се прави. Но в случая е станало. Не знам дали впоследствие замесените хора са намерили сили да се извинят един на друг, не ме и интересува, това са си техни отношения. Но беше неприятно и тъжно за българската общност като цяло. Хора, постигнали толкова много за България, да се нападат по този начин – не беше уважително и за самите тях, но ето – случва се. Какви ли не неща се случват. Това е едно от доказателствата. Кой знае още какво ще ни се случи да преживеем."

Доскорошният футболист на Монако изравни Христо Стоичков по голове в евротурнирите (по 34): "Изравних го, да. Тези, които идват след нас със Стоичков, трябва да се опитат да ни надминат. Хубаво е, когато имаш компас, както аз съм имал Стоичков и съм се опитвал да следвам неговия път и постиженията му, които едва ли някой българин ще стигне скоро. Стигнал съм до някакво ниво. Момчетата, които играят в Европа – нека си поставят още една цел. Кой българин има най-много голове в Европа? Стоичков и Бербатов. Ами нека пробвам да ги задмина. Поне да се опитат. Аз съм се опитал, ето – изравнили сме се. Може и да го мина. (Смее се.) Затова са рекордите – да се подобряват. Ако имам шанс, ще се случи. Ако не – не. После да идват следващите. За рекордите във футбола - виждаме какво правят Меси и Роналдо. И при рекордите всичко е до време – твоето минава, идва времето на някой по-добър."

На въпрос, има ли някой млад български футболист, който да му е направил впечатление в последно време, Бербатов отговори: "Гледах Ивайло Чочев в Палермо. Представяше се на ниво в последните месеци – с головете, с начина му на игра. Ако върви в правилната посока и има правилните хора, които да му дават правилните съвети, ще направи добра кариера, тъй като е на правилното място. Отборът му дава шанс за изява, от него си зависи дали ще го грабне и ще отиде на по-високо. Радвам се на такива момчета, на които им се дава възможност. Защото знам колко е трудно. Колко е трудно в чужбина. Да бъдеш сам. А дори и да си с някого от семейството, пак ти ги няма приятелите. Обстановката е трудна. Млад си, трябва да учиш език. Но евала. Стискам палци на такива момчета, които не се отказват. Защото след това идват големите награди.