Димитър Бербатов също подкрепи Васил Божков в действията му свързани с ЦСКА. Агенция БЛИЦ още вчера вечерта съобщи новината, че държавата вече е дала зелена светлина за трансформирането на Литекс в ЦСКА.

"Лошото е, че изобщо се говори за спасителен план за клуб като ЦСКА. Но, за да отговоря на въпроса ти, мисля, че той е единственият вариант. Ако човек като него прецени, че си заслужава да се ангажира пак с ЦСКА, мисля, че ще го направи на базата на това, че ще е преценил всички плюсове и минуси. Ще вземе предвид задълженията, които трябва да се изплащат. И като сериозен бизнесмен, какъвто е, ще вземе правилното решение. Футболът вече е бизнес, а човек като Васил Божков ще знае как да постъпи в тази ситуация и да вземе правилното решение. А и от това, което чувам, всички цесекари искат да се стигне до варианта Васил Божков пак да се завърне начело на ЦСКА", споделя Димитър Бербатов в интервю пред "24 часа".

Нападателят коментира и още за ситуацията в Борисовата градина: "Положението явно е трагично. Моето мнение едва ли ще се различава от това на другите хора. Когато дойде при мен, видя какво правех – четях за последните събития в ЦСКА. Няма как да не ми е болно. Може ли да има събрание на акционерите и мажоритарните акционери изобщо да не се появят? После тръгнаха други проблеми – пак драми, декларации и пресконференции. Ние сме държавата на декларациите и пресконференциите. През 3 дни има пресконференции – все някой обявява нещо и обвинява някого. Всички тук искат да са ръководители. Ами то няма какво да се ръководи. Нормално е да ми е тъжно. Защото ЦСКА си е име в България, в Европа. А в един момент къде отива – все едно към закриване. Трябва да се търси сметка на хората, които са довели ЦСКА до това състояние.

На кой друг може да се сърдиш? Бизнеси и предприятия се купуват с минуси, но инвестиращите знаят, че след време ще си ги покрият, ще ги върнат и ще излязат на печалба. А при ЦСКА положението е такова, че дори някой да дойде, да плати пасивите, да върнат дълговете на НАП и на който още дължат, той няма да има никаква гаранция, че после ще си върне инвестицията. Защото в България просто нямаме културата да си купуваме тениски, фланелки с името на футболиста, а от това да се изкарват пари. За билети да не говоря – там изобщо печалбите в истинския им възможен вариант ги няма. Парите от телевизионните права също са малко. Единственият шанс е да играеш в Европа, в Шампионската лига, където са парите. За да стигнеш дотам обаче, ти трябват футболисти с качество, на които да плащаш добри заплати. Това пак ти е разход. Цялата работа е толкова навързана, че... Надявам се някой наистина да дойде да помогне на ЦСКА. Но стратегията му трябва да е много развита. Иначе положението се очертава като страшно тежко."