Олимпийският шампион Анди Мъри за втора поредна година се класира за полуфиналите на „Ролан Гарос“. Британецът се наложи със 7:6, 6:2, 5:7, 6:1 над Давид Ферер и си осигури среща с Новак Джокович на полуфинал.
 
Преди година Мъри отпадна на полуфиналите от Надал, а сега му предстои поредния важен мач с Ноле в турнир от Големия шлем. Британецът победи Джокович на финала на Ю Ес Оупън през 2012 и на финала на „Уимбълдън“ през следващата година, но отстъпи на Джокера на финалите на Аустрелиън Оупън през 2011, 2013 и 2015 г.
 
Мъри и Ферер си размениха по три пробива в първия сет, който беше решен със 7:4 в полза на шотландския тенисист. Два пробива в подаването на испанеца се оказаха достатъчни на британеца за успех във втората част. Ферер отговори, взимайки третия сет, в който два пъти проби сервис на Мъри, но допусна и съперникът да вземе гейм при негово подаване. Британецът започна силно четвъртата част, в който направи два поредни пробива и поведе с 5:0, а това се оказа достатъчно за спечелване на мача, който продължи 3 часа и 21 минути.