Новак Джокович се класира за полуфиналите на „Ролан Гарос“, след като победи Рафаел Надал със 7:5, 6:3, 6:1. Така испанецът получи неприятен подарък за 29-ия си рожден ден. Сърбинът пък взе реванш за загубения финал на откритото първенство на Франция преди година, когато отстъпи на Надал в четири сета. Джокович загуби финала на „Ролан Гарос“ от испанеца в четири сета и през 2012 г.
 
Джокович започна убедително мача и с два поредни пробива поведе с 4:0. Надал обаче реагира и успя да върне пробивите и да изравни за 4:4. След това двамата спечелиха по две поредни свои подавания, но сърбинът стигна до нов пробив в 12-ия гейм, което му спечели първия сет. Джокович взе по-лесно втората част, за което му помогна пробив в сервиса на Надал в осмия гейм.
 
Испанецът успя да спечели само едно от подаванията си в третия сет и допусна три пъти да бъде пробит. Така Ноле спечели частта и мача. Срещата продължи 2 часа и 30 минути. Следващият съперник на Новак Джокович ще бъде определен в срещата между Анди Мъри и Давид Ферер.