Полузащитникът на Лудогорец Марселиньо е Футболист на футболистите за сезон 2014/15. Бразилецът бе провъзгласен за номер 1 на 14-ите  награди на Асоциация на българските футболисти, която се проведе в зала "Сердика" на хотел "Балкан" в София.

Негови подгласници станаха Иван Цветков от "Ботев" (Пд) и капитанът на Лудогорец Светослав Дяков. За Най-добър млад футболист пък бе награден Цветелин Чунчуков от "Ботев". След него се наредиха съотборникът му Милен Гамаков и Кристиян Малинов от Литекс.

За Най-добър треньор най-много гласове събра наставникът Димитър Васев. Отличието обаче бе връчено на спортния директор на "железничарите" поради ангажимент на Васев извън България.

Нападателят на "Левски" Антонио Аниете пък бе награден за Голмайстор на "А" група. Испанецът отбеляза 14 гола през сезона. "Благодаря на всички, които спомогнаха да спечеля този приз. Благодарен съм и на феновете на "Левски". Те ми показаха какво означава да си част от този клуб", заяви той.

Наградата за Мъжество и характер отиде при Иво Сапунов и Никола Димитров. Юношите на "Левски-Раковски", които нашумяха със смелите си действия, благодарение на които предотвратиха обир на възрастна жена в столицата.

Тази година за първи път имаше и статуетка за Футболна журналистика. Генералният секретар на Асоциацията на българските футболисти Георги Бойчев връчи отличието на колегите от "Диема".

В същото време капитанът на ЦСКА Валентин Илиев бе награден за цялостен принос към футболната игра.