Луда фиеста на стадион “Орчо Войвода” беляза паметния миг, в който Оборище се сбогува с аматьорския футбол и вече е член на “Б” професионална група. Тържествата започнаха около половин час преди срещата с празнична програма. Мажоретките от СОУ “Нещо Бончев” внесоха още красота в празничния ден, пише Pia-news.com. На терена проехтяха и гласовете на прекрасните млади изпълнители Габриела Шкодрева и Надежда Ковачева. Патриотизъм и настроение с песента за Орчо Войвода внесе тенорът Цвятко Ценов. След това шампионите излязоха на терена под аплодисментите на публиката. Специална изненада им бе приготвил помощник-треньорът Кириякос Георгиу, по чиято поръка рапърът Снайпера е направил рап парчето “Оборище”, увековечаващо имената на златните момчета.

Самият мач срещу изпадналия Спортист (Своге) ще се запомни с прощалното 9:1. Първото полувреме завърши при резултат 4:0, като точни бяха нигериецът Обаси Окечукво - Оки, два пъти Даниел Младенов и веднъж Георги Нетов. През втората част по две попадения отбелязаха Владимир Каптиев и Христо Бангеев, а последният гол символично отбеляза капитанът Георги Иванов. Ще се запомни и дебютът на юношата Стойно Солаков, който за около час игра си заслужи аплодисментите и дори си изкара прякора Меси. Веднага след последния съдийски сигнал на дамското трио, начело с Християна Гутева, започна и незабравимата фиеста.

Отборът бе поздравен от кмета Никола Белишки, който обеща подкрепа и в “Б” група. Градоначалникът получи и плакет за подкрепата към клуба. Награда за подкрепа на панагюрския футбол бе връчена и на проф. д-р Лъчезар Цоцорков за основен принос в развитието на футбола. Той от своя страна обеща да продължи с подкрепата за клуба и връчи златните медали на шампионите. Публиката изригна, когато капитанът Георги Иванов вдигна над главата си купата на победителите, след което купонът се пренесе на терена. Шампанско и хиляди снимки ще запечатат този паметен за панагюрци миг, за който са мечтаели десетки поколения футболисти и фенове.