Етър приключи сезона с убедителна победа 5:1 срещу „Ботев” (Луковит). Мачът се превърна в истински празник за публиката на стадион "Ивайло", пише Sport-vt.com. Освободени от напрежението за точки и класиране (второто им място бе сигурно отдавна), етърци и техният съперник изиграха хубав двубой, в който се търсеха красивите и ефектни изпълнения.

Паднаха 5 гола, дело на Тихомир Кънев, Джихат Кямил, Димитър Байдаков и Иван Петков (2), а публиката аплодира дори и попадението на гостите от Луковит. Мачът бе свирен от международната съдийка Галя Ечева от Велико Търново, а делегат за последно в кариерата си бе Иван Бодурков, който бе награден с плакет и Златна значка на БФС преди мача.

След срещата Етър получи купа за второто си място в първенството в Северозападната "В" група от председателя на Дисциплинарната комисия на ЗС на БФС Илиян Недев. Футболистите отпразнуваха края на сезона със снимки с отличието и поздрави за своята вярна агитка, като остава надеждата да бъдат поканени като втори отбор да попълнят състава на „Б” група. Заседанието на Изпълкома на БФС, което ще вземе решение за формата и състава на групите, ще бъде най-късно в средата на юни.

Съставът на Етър:
Ив. Петков, Николов, Трифонов, Анев, Копаранов, Кямил (70 Узунов), Петров, Писаров, Кънев (46 Николаев), Колев, Байдаков (46 Петков)





СЕВЕРОЗАПАДНА "В" ГРУПА

26 кръг
31 май 2015 г, (неделя), 18:00 часа
"Ботев" (Козлодуй) - Спартак (Плевен) 0:2
Бдин (Видин) - Ювентус (Малчика) 3:1
Ситомир (Никопол) - Павликени 0:3 служ.
Партизан (Червен бряг) - Видима-Раковски (Севлиево) 3:0 служ.
Етър (Велико Търново) - "Ботев" (Луковит) 5:1
Академик (Свищов) - Янтра (Габрово) 4:1
"Левски 2007" (Левски) - Ком (Берковица) 6:0