Двама от футболистите на Черно море - Иван Коконов и Георги Божилов, избраха къде ще продължат кариерите си. БЛИЦ научи, че те са се съгласили да играят с Берое в Лига Европа, въпреки че им се отдаде същата възможност и с "моряците" след успеха на финала за Купата на България. Коконов и Божилов се появиха като резерви в битката с "Левски", спечелена с 2:1 след продължения.

След като вдигнаха трофея с Черно море двамата са обявили решението си - преминават в Берое, съобщиха източниците на БЛИЦ.

До дни от старозагорския клуб се очаква официално да съобщят за привличането на Коконов и Божилов. Първият беше желан и от "Левски", но заради краха на "сините" предпочита да продължи в Берое. Не е тайна, че Петър Хубчев отдавна следи Коконов и Божилов. Първият е на 23 години, до момента е играл в Сливен, Славия, "Ботев" (Враца), а на "Тича" пристигна през 2013-а.

Божилов е на 28 години, юноша е на ЦСКА. Той е в Черно море от началото на 2010-а. Преди това Божилов рита за Локомотив (Пловдив), Черноморец и Нефтохимик.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015