Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова отпадна от американката Слоан Стивънс, след като загуби с 4:6, 1:6 в среща от третия кръг на Откритото първенство на Франция – „Ролан Гарос”.

Пиронкова успя да се противопостави единствено в първия сет, когато на два пъти успяваше да изравни от 0:2 до 2:2 и от 2:4 до 4:4, но в крайна сметка загуби частта с 4:6.

Във втората част 22-годишната американка, която 40-а в световната ранглиста, не остави никакви шансове за българката и след 6:1 в своя полза я победи за трети път в историята. Предишните две победи на Стивънс бяха с 6:4, 6:1 на твърди кортове в Синсинати (САЩ) през 2012 година и с 6:3, 2:6, 6:3 през 2013 година на турнир в Брюксел на клей.

На 1/8-финалите на "Ролан Гарос" съперничка на Стивън ще бъде победителката от сблъсъка между нейната сънародничка Серина Уилямс и Виктория Азаренка от Беларус.

ПЪРВИ СЕТ
Срещата не започва по най-добрия начин за Пиронкова, която бе пробита още при първия гейм, допускайки две грешки от бекхенд и още две от форхенд. Българката веднага се опита да върне пробива, но американката си спечели сервиса и взе два гейма преднина. Последваха обаче два успешни гейма за Пиронкова, която изравни резултата до 2:2 след пробив на нула. Американката отвърна с пробив в своя полза, след което спечели и подаването си. В седмия гейм Пиронкова направи първи ас и агресивна игра успя да намали на 3:4. В следващите два гейма и двете направиха по един пробив, за да направят резултата 4:5. След това българката изостана с 15-40 при подаването на американката, но успя да изравни до 40-40. Все пак Пиронкова не успя отново да пробие Стивънс и загуби първия сет с 4:6.

ВТОРИ СЕТ
Втората част започна по подобие на първата с два гейма в полза на американката, която първо направи пробив, след което го затвърди. Стивън повтори упражнението още веднъж и взе преднина от четири гейма, което тотално съкруши Пиронкова. Българката взе един гейм, но така и не съумя да се отърси от шока и загуби сета с 1:6.